Kennel


Tervetuloa Suonsyrjän kennel sivulle. Olemme kasvattaneet Welsh corgi pembroke rotua vuodesta 2009.  Minun koirahistoriani on sikäli pitkä ,koska en ole päivääkään ollut ilman koiria. Lapsuudessani äitini kasvatti pienimuotoisesti saksanpaimenkoiria. Ensimmäinen oma koirani oli Cavalier king charlesinspanieli Minna. Kun Minnasta aika jätti tuli perheeseen aktiivinen cockerspanieliuros Lecibsin Ernardo. Eetun jälkeen pysyin edelleen spanieleissa ja perheeseen muutti tiibetinspanielinarttu Linroos Per-si-ka, Persikka teki yhdet pennut meillä. Pentueesta Lilli jäikin meille sitten viettämään eläkepäiviä.

    Olen lypsykarjatilalta kotoisin, joten corgit kiinnostivat spanieleiden jälkeen kovasti äitiäni, kun nautojen paimentamisessa tarvittiin apuja. cardiganit Gucci`s Black Out ja Gucci`s Amarello Di una etsivät kotia. He saivat loppuelämän kodin meiltä, kun olivat aina olleetkin yhdessä. Dina oli enemmän yhden ihmisen koira ja se rakasti suunnattomasti paimentamista ja suoriutui enemmän kuin hyvin tehtävistään. Piippa taas rakasti enemmän sohvaa, se juoksi Dinan kanssa pellolle innokkaana, mutta kääntyi puolessa välissä takaisin ja meni sohvalle makoilemaan. Kun näistä aika jätti palasin hetkeksi spanieleihin. Omaan kotiini muutti 2 walesinspringerspanielia. Sydän kuitenkin jäi corgeihin. Pembrokesta minulla ei tässä vaiheessa ollut vielä kokemuksia, mutta olin kuullut ja lukenut sen olevan enemmän koko perheen koiria, kuin taas cardigan. Allekirjoitan tämän. Vuonna 2006 tuli ensimmäinen pembroke Metunai King Mufferson eli Otto. Otto oli alkunuoruuden saanut elää ,kuin pellossa joten heti se ei vakuuttanut. Mutta tehokkaan tapakoulutuksen  jälkeen Otosta tuli mitä mainioin koira. Sekä kennelimme kantaisä. Otto voi edelleen hyvin vaikka tahti onkin hidastunut ja tänä vuonna täyteen tulee 15 vuotta. Toivotaan, että Otto saakin elää pitkään terveenä. Oton myötä oli selvää mikä rotuni tulee olemaan. Seinäjoelta Daushaufen kennelistä tuli Juuli narttu. Ja tarina voi alkaa...Kasvattajakurssi v.2008 ja 2009 vuonna syntyi ekat pennut. Meillä syntyy vuosittain noin 0-2 pentuetta, joten määrät ovat pieniä. Pyrimme käyttämään jalostuksessa tuontikoiria saadaksemme uutta verta. Koiramme asuvat kanssamme maatilalla vilisten joka päiväisissä maatilan askareissa mukana.
Meillä koiramme ovat koko perheelle tärkeitä perheenjäseniä. Paimenrotuna corgimme osallistuvat myös maatilallamme mm.lampaiden sekä nautojen paimennukseen vaihtelevalla menestyksellä. Tavoitteemme on kasvattaa rotutyypillisiä koko perheen koiria niin luonteeltaan kuin rakenteeltaankin. Näyttelyissä käymme harvemmin ajanpuutteenkin takia. Pyrimme kuitenkin näyttämään jalostuksessa käytettävät koirat kehässäkin.

Mirva Hietanen

Suonsyrjän kasvatit:

Kaikki Suonsyrjän kasvatit kasvavat pikku pennusta lähtien samoissa tiloissa, kuin perheemme asustaa. Pennut tottuvat ennen luovutusta lapsiin ja näkevät toisia koiria ja kissojakin. Pennut saavat vapaasti tutustua meillä ympäristöön ja ihmisiin. Tavoitteenamme onkin,ettei kasvatit ole arkoja vaan hyvin vastaanottavaisia ja uteliaita. Koiramme elävät kanssamme perheenjäseninä ja pennut kasvavat samanlailla. Luovutamme pennut aina vähintään 7 viikon iässä. Tässä iässä ne ovat aikaisintaan valmiita pärjäämään uudessa kodissa. Jokainen kasvatti saa mukaansa pentupaketin, joka sisältää lähinnä pennulle ruokaa. Kasvattajan tuki. Pennut on myös asianmukaisesti madotettu ennen uuteen kotiin muuttamista. Pennut luovutetaan kaikki kennelliittoon rekisteröitynä ja mikrosirutettuina sekä eläinlääkäri tarkastaa ne ennen luovuttamista. Valtaosa kasvateistamme on lähtenyt ihan vain kotikoiriksi koko perheen iloksi, joten emme ole asettanut mitään näyttelypakkoa.- Kasvattajakurssi v.2008

- Kennelnimi v. 2009

- Suomen kennelliiton ja rotuyhdistyksen jäsen

- Kennelliiton kasvattajasitoumus

Pentuja

TÄLLÄ HETKELLÄ MEILLÄ EI OLE VAPAITA PENTUJA


Voit seurailla ilmoittelua www-sivuiltamme tai laittaa s-postia.


-> Kun laitat sähköpostia, ei riitä että sähköpostissa on vain muutama lause, joten odotamme kattavaa esittelyä minkälainen koti pennulle olisi tiedossa.

-> Kasvattajan tuki läpi koiran elämän
-> Pennut on aina varattu vasta sitten, kun ovat jo hieman isompia, joten sitä ennen otamme kyselyjä vastaan perhe ehdokkailta.
-> Meillä on myös aina toimittu niin, että pentuja tullaan katsomaan ennenkuin luovutusajankohta on. Näin pääsemme tutustumaan molemminpuolin ja pääset tutustumaan myös koiriimme.